Skip to content

ברוכים הבאים לקהילת הווצאפ

קהל היעד
דף זה מיועד לסייע למצטרפים חדשים בקבוצות הווצאפ להשתלב בדיון של כנען. אם טרם ביקרתם בדף הבית, או באזור דפי ההסבר כדאי לעשות זאת בכדי לקבל רקע כללי.

קהילת הווצאפ
קהילת הווצאפ מורכבת ממספר קבוצות דיון במגוון נושאים אשר קשורים לשני מונחים מרכזים אוטונומיה דמוקרטית-ליברלית ופדרציה מגזרית. זוהי כיום הזירה המרכזית לפעילות שלנו. אנו בשלבי בניית הקהילה והדיון בקבוצות עדין בחיתוליו. זו הזדמנות טובה להצטרף ולקחת חלק בדיונים השונים עוד בשלבים הראשונים. שימו לב שלכל קבוצה מצורף תיאור קצר שמופיע בהגדרות הקבוצה. כדאי לעיין. למיטב ידיעתי, לא ניתן לצפות בדיון שטרם ההצטרפות. בכדי לפתור את הבעיה פתחתי עמוד חיצוני שמאפשר תצוגת של הסטוריית דיונים. לחץ לעיון בהיסטוריה.
מעבר לקבוצות הדיון יש קבוצה מרכזית שנקראת קבוצת ההכרזות. כל המצטרפים משוייכים אליה אוטומטית. מטרתה של קבוצה זו הוא להודיע הודעות לכלל המצטרפים.

רלוונטיות היא מילת המפתח
שימו לב, מאוד חשוב! אלו קבוצות דיון לא קבוצות מחאה. חשוב להבהיר שאנו לא נגד המחאה, אבל כדי שהדיון יהיה מוצלח הוא צריך להשאר ממוקד. מנסיון של מספר שנים בניהול קבוצת פייסבוק אני מבטיח לכם שקבוצת דיון שלובשת פנים של קבוצת מחאה והופכת לקקפוניה של קריאות מחאה, מאבדת מיכולתה לשמש לדיון, ומרגע שזה קורה מאוד קשה להחזיר את הגלגל לאחור.

יש צורות שונות של אקטיביזם, כנען פועל בדרכים שונות מאלו של מחאה. חלק מהשיטות פועלות בפנים, דיונים ועשייה, חלק מופנות כלפי חוץ ועוסקות בהבניית השיח. הנה דוגמא לרשומה חדשה יחסית שעוסקת בפעולה של הבנית השיח. דברים יובהרו במשך. נ.ב, עיון במצגות וסירטוני הרחבת השיח יבהירו את הנקודה.

הצטרפתי, מה כדאי לעשות?
הדבר הראשון שאני ממליץ לעשות הוא להצטרף לקבוצות הדיון לפי תחומי ענין שמדברים אליכם, כך שהודעות חדשות יחשפו לכם. כך תוכלו להתגבר על המגבלה בווצאפ, שלא ניתן לראות את הדיון שהתרחש בטרם למועד ההצטרפות. ולכן גם אם אין עדין דיון ואתם חושבים שזה יעניין אתכם, הצטרפו והמתינו.

אני ממליץ בחום לכולם, להצטרף לקבוצת "הכנעני" ולקבוצת "על הא ועל דא". הראשונה היא בלוג של רשומות שאני (גלעד טירם) משתף גם בפייסבוק ולא ניתן לכתוב בה הודעות. הרשומות של הכנעני מספקות מבט כללי על הסוגיות השונות קשורות בפרוייקט כנען, לרוב דרך תגובות שלי למאמרים בעיתון. הקבוצה השניה היא קבוצת דיון כללית וזה מקום מצויין לשאול בו שאלות כלליות או להציף נושאים רלוונטים.

אני ממליץ בחום, כהכנה לקראת ההשתתפות בדיונים, לעיין בתכנים השונים שבאתר זה ובכלל זה מצגות וסרטונים מהעבר ובעיקר סרטוני מבוא לפדרציה שנוצרו בשנת 2020. יש בשוק האידאות עוד רעיונות שמדברים על פדרציה, אבל יש הבדלים מהותים שחשוב להבין. לכן כדי שהכניסה לדיון תהיה טובה יותר ותואמת לרעיונות היחודים של כנען, כדאי מאוד לעשות עבודת הכנה מוקדמת. ניתן להעזר בדף המידע הכללי.
כמו כן אני ממליץ בחום לקרוא רשומות עבר של הכנעני שפורסמו בפייסבוק. רשומות אלו מקבצות בתוכן את עיקרי הרעיונות של כנען, מזויות הסתכלות שונות. כדאי להשקיע זמן בלמידת הפרוייקט אפילו אם זה יארך כמה ימים. יש כאן כמה דברים שצריך לעכל ושדורשים שינוי מחשבתי ביחס לתכנים שאולי מוכרים לכם בקבוצות מחאה.

מאו מומלץ לשוטט באתר, לקרוא תכנים, לצפות במצגות מן העבר שמספקות בסיס תיאורטי להבנת התנועה ובמיוחד מצגות וסרטונים מעבודת הקהילה, שיעזרו לכם להכנס לעניינים בדיונים שכבר החלו.

ניתן לצפות ברשומות מהיסטוריית הצ'אט באמצעות פורטל ההיסטוריה. אני ממליץ בחום לעיין בהיסטוריה של הדיון לפני מועד ההצטרפות. לחצו לצפייה בהיסטוריית הדיונים.

כדאי גם להתקין אצלכם את גוגל קלנדר של הקהילה. שימו לב שאת ההתקנה צריך לבצע במחשב האישי. בנייד זה לא תמיד עובד. בקישור הבא תמצאו סרטון הדגמה להתקנת גוגל קלנדר של הקהילה.


מהי מטרת הדיונים?
מטרת קבוצות הדיון השונות היא לאפיין ולפתח פרויקטים חברתים שמהם תצמח האוטונומיה הדמוקרטית ליברלית. זו בעצם השורה התחתונה של מה שאנו עוזים בקהילה. אנו יוצרים קבוצה של אנשים שתפתח פרויקטים חברתים בתחומים שונים. האוטונומיה עליה אנו מדברים איננה הגדרה אפריורית אלא תוצר לוואי של פעילות חברתית בתחומים שונים: כלכלה, חינוך תרבות רווחה בריאות חוקה ועוד. קבוצות הדיון הן הביטוי להשתתפות האזרחים במה שבסופו של יום יהוא לכדי ביטוי כממשל עצמי תרבותי כלכלי.

אנו בשלב שבו אנו בונים את קהילת הליבה של כנען. אחד מתפקידיה המרכזים של הקהילה היא לאפיין את הרעיונות של כנען, שהוצגו עד היום באופן כללי באתר וברשתות החברתיות, כך שניתן יהיה להביאם לכדי יישום. לדוגמה, אם עד היום דובר על זרם חינוך עצמאי, אנו בקבוצת הדיון בנושא חינוך, נכתוב את המפרט שמסביר איך בעצם מקימים כזה דבר. אנו נקיים שגרה של דיונים. חלקם יזומים מראש חלקם יווצרו תוך כדי. ראשי הקבוצות יקבצו מתוך הדיונים שבקבוצתם את הרעיונות, העקרונות, שיטות פעולה וכו, וירכזו אותם, כאן באתר, בספר הכחול. הספר הכחול הוא ספר המפרט של כנען והוא ישמש בהמשך ככלי עבודה לצורך הקמה והרצה של פרוייקים בנושאים השונים.

אל תהססו לשאול. הדיונים בקהילה מוכוונים להעשרת הידע וליבוי סוגיות הקשורות לתהליך הקמת האוטונומיה ושינוי שיטת המשטר לפדרציה מגזרית.
מעבר לצורף בשיתוף מידע, הדיונים הם חלק בלתי נפרד מתהליך פיתוח הפרויקטים השונים שהקהילה מתכננת ושמהם תצמח האוטונומיה. נכון, האוטונומיה איננה הגדרה אפריורית אלא תוצר של פרוייקטים. הפרויקטים מלווים בדיונים ואלו מתקיימים בקבוצות הדיון.

יותר ממומלץ לעיין במצגת ובסרטון המציג הקלטה של מפגש שבו הסברתי על תהליך הפרוייקט. ידע זה חיוני לצורך הבנת ההקשר הכללי שבו מתקיימים הדיונים ויעזור לכם בהמשך הדרך במיוחד אם תרצו להשתלב בצוותי הפרוייקטים. סרטון ביוטיוב מהקלטת המפגש קובץ PDF של המצגת

מה מטרת הפרוייקט?
מטרתו של פרוייקט כנען מורכבת משתי מטרות על כפי שמוסבר יפה בדף הבית:
1. הקמת אוטונומיה דמוקרטית-ליברלית.
2. שינוי שיטת המשטר לפדרציה-מגזרית.
כל מה שאנו עושים בקהילה נגזר משתי מטרות העל האלו. הדיונים בקבוצות הם השלב המטרים להקמת האוטונומיה.

רגע לפני שמתחילים…
הדיונים חושפים אתכם לפרוייקטים שמאוד יתכן שאינם בתחום המומחיות שלכם. חשוב להפנים: אל תקטינו את עצמכם! כמשתתפים בדיונים אתם בעלי עניין, וככאלו אתם יכולים לקחת חלק בפרוייקטים גם אם אלו לא בתחום המומחיות שלכם. פרויקט בכנען הוא לרוב תהליך מורכב מאוד שדורש קבוצה הטרוגנית של בעלי ענין, שפועלת יחדיו. חלקים בקבוצה הם אכן ממומחים בתחום התוכן של הפרויקט אבל חלקים אחרים בקבוצה תורמים את חלקם בדרכים מגוונות. בין אם בניהול ותיאום, בין אם ברישות וקישור לגורמים רלוונטים, בין עם בעזרה בניהול וטיוב תכנים, בין אם ברעיונאות, ובין אם בכל דרך אחרת. לכן, אל תהססו לקחת חלק. הפרויקטים הם תהליך קהילתי. אין מישהו אחר שיבוא ויפעיל אותם מלבד אתם ושכמותכם.

בואו נתחיל

לחצו על שם הקבוצה בכדי להצטרף.

קבוצה שקטה לקבלת הודעות ועדכונים בלבד וללא אפשרות לדיון. הקבוצה מיועדת למי שעדין יושבים על הגדר ורוצים להשאר מעודכנים בפעילות בכנען.

היסטורייה דיונים: כאן תוכלו לראות הודעות שנכתבו בטרם הצטרפתם. תוכלו גם לקבל קישור להודעה ולהשתמש בו במהלך הדיון בכדי להפנות למשהו שנאמר, או פשוט לשתף ברשתות.


בהצלחה ודיון פורה.